Levandulový krém č.2

Publikováno: 11.05.2023

1 lžíce bambuckého másla

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce kokosového oleje

10 kapek EO levandule

Bambucké máslo rozpustíme a spolu s kokosovým a olivovým olejem (dáme do menšího hrnce do vodní lázně). Pozor, krém se nesmí vařit, jen je potřeba všechny suroviny rozehřát a důkladně promíchat.Poté hrnec odstavíme z plotny.

Necháme v ledničce ztuhnout (pokud nám ztuhne moc,necháme ho trochu povolit)

Vyšleháme ručním šlehačem. V této chvíli přidáme i EO levandule. Pak již krém přendáme do kelímku, ve kterém bude krém tuhnout a ze kterého jej pak budeme používat.

Doma vyrobený krém vám vydrží nejméně půl roku. Pak doporučuji vyrobit si nový. Uchovávejte jej na chladném,suchém a temném místě, nejlépe v uzavřeném neprůhledném kelímku.

Levandulový krém se dá dobře použít jako ochranný krém na ruce, např. po mytí nádobí nebo po práci na zahradě. Je ale vhodný pro celé tělo, které krásně provoní, odstraní bolest hlavy či únavu, ale také dokáže zahojit menší odřeniny nebo rány. Levandulovým krémem si můžete natřít tělo na noc, aby se vám lépe spalo.

Doporučení: pokud si v létě uděláte čas, můžete si olivového oleje naložit levanduli a tím umocníte účinky tohoto krému.


Prosím vezměte na vědomí, že nenesu a odmítám odpovědnost za jakékoliv nepříznivé účinky produktů vyrobených podle navrhovaných receptů, protože pokožka každého z nás je individuální. Recepty jsou čistě k inspiraci a je věcí každého z vás, zda si podle nich vyrobí vlastní produkty.